Wat je ook tegen jezelf zegt, je hebt gelijk.

Cyclus coach Lotte

 Ik was iemand die lager dan laag over mezelf kon denken, het zogeheten zwarte eendje. Ik vertelde mezelf dat niemand mij aardig vind en me gewoon maar tolereerden. Omdat het onaardig zou zijn zoiets recht in mijn gezicht te zeggen. Echt dat dacht ik.

Een jaar geleden verkocht iemand mijn pads voor mij op een festival. Een festival voor enkel vrouwen. Ik zette mijn auto weg en liep richting het festival. Ik moest zo’n 5-10 minuten lopen en mijn gedachten begonnen te malen. Wie zal ik allemaal tegenkomen… Zouden ze net zo blij zijn om mij te zien als ik hen? Wat vinden ze eigenlijk van me? Doen ze alleen maar aardig en beleefd omdat het zo hoort? Misschien herkennen ze me niet eens, dat zou pijnlijk zijn… Ik hoop niet dat ik die ene tegen kom… Want die vindt me zeker niet leuk. En natuurlijk kwam ik haar direct tegen hehehe bedankt universum zeg ik dan.

Ik liep met zo veel lood in mijn schoenen die poort door kon ik je zeggen. Om vervolgens volledig overrompeld te worden door de knuffels en de vrouwen die oprecht blij waren om me te zien. Vanaf dat moment besloot ik dat ik hulp nodig had, mijn zelfbeeld was zo ontzettend laag van mezelf dat ik me er zelf aan ergerde. Ik besloot aan mijn zelfbeeld te werken. Met de hulp van een psycholoog, voedingscoach en spiritueel werk ga ik stap voor stap vooruit. Ik praatte er met vriendinnen en kennissen over om en duidelijker beeld te krijgen wat mensen echt van me denken.

Ik ging me ook richten op hoe dat werkt bij de vrouwen die ik coach of spreek over hun menstruatie, een jaar later stond ik zelf weer als deelneemster op hetzelfde festival en besloot er hier eens extra op te letten. Dit was namelijk een festival waar vrouwen kwamen die bezig zijn met hun bewustzijn. Jezelf vertellen dat je menstruatie de vreselijkste tijd van de maand is, of het behandelen als iets externs kan echt verschil maken op hoe je deze periode beleefd. Als je jezelf verteld dat het de prettigste tijd is om creatief bezig te zijn, dat je voor jezelf zorgt als er pijn bij komt, en jezelf belooft rust te nemen. Geef je je lijf een heel andere boodschap mee. Als jij tegen jezelf zegt, mijn menstruatie is vreselijk zwaar, dan zal dit op vele vlakken zwaarder voelen dan nodig.

Vind je het lastig om die gedachten los te laten? Ik sta er om bekend dat ik je op andere gedachten kan brengen. Want ik dacht dan wel heel laag over mezelf, maar ik dacht en denk heel hoog over anderen. Dat ben ik niet verloren. Ik geloof in jou! Of ik je nu al goed ken of niet. Ik geloof namelijk in menselijk potentieel en dat heeft iedereen. Dit is een belangrijke rode draad in mijn coaching, en ik help jou daar graag verder mee.

Bekijk hier het coaching aanbod.

Lieve groet,
Lotte Voskes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hoi 👋🏻 , kan ik je ergens mee helpen?