Menstrueren op de cyclus van de maan

Heb je er ooit bij stil gestaan wat de cyclus van de maan voor invloed heeft op ons als mens?Zeker als je gevoelig bent zoals ik kan de maancyclus van grote invloed zijn op je humeur maar ook op je menstruatie. Het kan qua gevoel en stemming enorm uitmaken of je met volle maan of donkere maan menstrueert. Laat me je per maanfase vertellen welke voor en nadelen er zitten aan deze fase. Zo weet je wat je kan verwachten, en kun je daar op inspelen. Ik zal beginnen bij donkere maan, je zou het kunnen zien als het nul punt, het begin van een nieuwe cyclus start hier.

Menstrueren met donkere maan,

Donkere maan en menstrueren gaan bijzonder goed samen, voornamelijk door de energie die ons naar binnen laat keren, afzonderen, naar binnen spiralen en afsluiten van zaken. Het is normaal om tijdens je menstruatie niet zo veel zin te hebben in sociaal uitbundige afspraken. Erkennen van je emoties is daarom belangrijk om niet in een diep duistere pot, ruimte geven aan je eigen gevoel en los laten van bepaalde situaties of emoties, geen waarde oordeel geven aan dat wat je niet kan veranderen. Letterlijk plaats maken voor de dingen waar je wel naar verlangt en die dan tot leven laten komen. Of dit nu gaat om je relatie, carrière of familie dit is een uitgelezen tijd om bij de essentie van je dromen te komen. Volg je intuïtie.

Ovuleren met donkere maan,

Letterlijk de duisternis opzoeken terwijl je hormonen je vertellen dat je je naar buiten moet richten, creativiteit stroomt. Bewustwording creëren bij jezelf maar zeker ook bij anderen is van groot belang. Als je een ziels-kwestie de wereld in wil brengen zal je hiervoor zeker inspiratie vinden. Luister naar je intuïtie en blijf trouw aan jezelf. Deze tegenstrijdige energie kan je wat ongemak geven.

Menstrueren met Volle maan,

Volledig zichtbaar en “out in the open”, soms kan dit voelen als een heftige energie die de energie van het terug trekken tijdens de menstruatie tegenwerkt. Hierdoor worden alle emoties volledig belicht, alles wat mooi en lelijk is wordt zichtbaar. Communicatie is dan ook van groot belang. Creativiteit kan vrij stromen, maak hier gebruik van als je iets in de wereld wil zetten. Het gaat over jezelf neerzetten en andere vrouwen ondersteunen in hun missie. Rode maan vrouwen zo ook wel genoemd zijn vaak de healers, magic-makers en/of wijze vrouwen in ons midden.

Volle maan ovulatie,

Je lijf is vruchtbaar zoals de natuurlijke cyclus van de aarde. Ideeën die je in de wereld wil zetten hebben veel kans van slagen. Je trekt ander personen aan en dit is een goed moment om deze contacten ook in te zetten in het verwezenlijken van je dromen. Spreek jezelf uit en laat je creativiteit stromen. Ook wordt dit wel de witte maan cyclus genoemd, of ook wel de “goede moeder”cyclus, je verzorgd je zaadje goed en zorgt dat het optimaal kan groeien en bloeien.

Er precies tussenin

Zit je er precies tussen in? Geen stress, dan zit je waarschijnlijk even in transitie tussen de maanfasen in. En ook over bloeden tijdens wassende maan valt wat te zeggen. Ik zie daarin veel creatiekracht en bergen verzetten. Een goed begin ergens aan maken of een energie die in perfecte balans is. Onze cyclus ligt tussen de 21 en 36 dagen, de maan heeft er 29,5. Zoals in een eerdere blog besproken kunnen invloeden van buitenaf uitwerking hebben op onze cyclus. Maak je dus niet druk als je niet precies op donkere of volle maan bloed. Voel vooral zelf aan hoe je je voelt en wat je graag zou willen bereiken. Ook als dat simpelweg even niks is, dan is rust je doel.

Laat je alsjeblieft niet aanpraten in welk deel van de maan je het best kan bloeden of ovuleren, ik zie dit als een persoonlijk proces. Als je bloed tijdens welk deel van de maancyclus dan ook dan zijn daar lessen te leren voor jou, klein of groot is van even groot belang. Blijf trouw aan jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. Wees trots op je cyclus ook als je niet meer fysiek bloed of buiten de norm valt, het leert je veel over je lichaam als het je lukt te luisteren naar je lijf tijdens je menstruatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzaam

Menstrueren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Lotte Pads

Lees ook deze

Blogs

Blogs

Menstruatie pijn verbeteren?

Persoonlijk noem ik mijn menstruatie tijd altijd het feestje van de maand, niet omdat ik het een feestje vind… Het is een soort een sarcastische mededeling aan mijn gezin dat het díé tijd van de maand is. Vaak waarschuw ik zelfs al een paar dagen eerder.

Lees verder...

Mijn visie op de menstruatie cyclus

teeds vaker zie ik oordelen over hoe een vrouw het best zou moeten menstrueren, en zelfs meningen (voornamelijk van mannen) dat vrouwen helemaal niet zouden moeten bloeden… Ik ben het daar op zijn zachtst gezegd niet mee eens.

Lees verder...

Kom in contact met

Lotte