Heb je er ooit bij stil gestaan wat de cyclus van de maan voor invloed heeft op ons als mens?

Maan

Zeker als jij net zo gevoelig bent als ik, kan de maancyclus van grote invloed zijn op je humeur, maar ook op je menstruatie. Het kan qua gevoel en stemming enorm uitmaken in welke fase je menstrueert of ovuleert.

Laat mij je per maanfase vertellen welke voor- en nadelen er zitten aan deze fases. Zo weet jij wat je kunt verwachten en kun je daar op rekening mee houden.
Ik zal beginnen bij donkere maan, dit zou je kunnen zien als het nul punt.
Het begin van een nieuwe cyclus start hier.

Menstrueren met donkere maan,

Donkere maan en menstrueren gaan bijzonder goed samen. Deze fase past bij de energie van naar binnen keren;

– dekentje op de bank
– innerlijke focus
– een beetje afzonderen,
– naar binnen spiralen
– dingen afsluiten.

Het is normaal om tijdens je menstruatie niet zo veel zin te hebben in sociaal uitbundige afspraken. Het (h)erkennen van je emoties is daarom belangrijk. Geef jezelf ruimte om echt even op jezelf te focussen. Want, ruimte geven aan je eigen gevoel kan helpen in het loslaten van bepaalde emoties of situaties.

Je hoeft geen waarde oordeel te geven aan dat wat je niet kan veranderen. Tijdens deze fase mag je letterlijk plaats maken voor de dingen waar je wél naar verlangt en die dan tot leven laten komen. Of dit nu gaat om je relatie, carrière of familie, deze tijd is een uitgelezen kans om bij de essentie van je dromen te komen. Volg je intuïtie.

Ovuleren met donkere maan,

De duisternis opzoeken terwijl je hormonen je vertellen dat je je naar buiten moet richten, kan een flinke uitdaging zijn! Creativiteit stroomt, je zelfvertrouwen groeit en deze energie voelt allemaal wat tegendraads. Bewustwording creëren bij jezelf maar zeker ook bij anderen is dan ook van groot belang. Als je een zielenwens de wereld in wil brengen, zal je hiervoor zeker inspiratie in vinden. Luister naar je intuïtie en blijf trouw aan jezelf. Deze tegenstrijdige energie kan je wat ongemak geven, maar zonder wrijving geen glans!

Menstrueren met volle maan,

Menstrueren met volle maan kan ontzettend heftig voelen. De energie die je kunt voelen in deze fase is;

– Naar buiten willen treden
– Volledig zichtbaar en “out in the open” zijn.
– Vol van energie.
– Niet kunnen slapen.
– Creativiteit.
– Seksualiteit en sensualiteit.
– Scherp van tong.
– Zelfvertrouwen.

Soms kan het dus aanvoelen als een heftige tegenstrijdige energie. Energie die het natuurlijke proces van je terug willen trekken tegenwerkt. Alle emoties worden volledig belicht, alles wat mooi en lelijk is, wordt zichtbaar. Je karakter kan scherp van tong zijn en een (naderende) menstruatie versterkt dat. Emoties kunnen heviger binnen komen, dus communicatie is van groot belang. Creativiteit kan vrij en gemakkelijk stromen, maak hier dus gebruik van als je iets in de wereld wilt zetten. Het gaat over jezelf zichtbaar maken en andere vrouwen ondersteunen in hun missie. Rode maan vrouwen, zo wordt het ook wel genoemd, Zij zijn vaak de healers, magic-makers en/of wijze vrouwen in ons midden.

Volle maan ovulatie,

Je lijf is vruchtbaar zoals de natuurlijke cyclus van de aarde. Ideeën die je in de wereld wilt zetten hebben veel kans van slagen. Je trekt andere personen aan. Dit is dan ook een goed moment om deze contacten in te zetten om dromen te verwezenlijken. Wees heel duidelijk in wat je wenst. Spreek jezelf uit en laat je creativiteit stromen.
Ook wordt dit wel de witte maan cyclus genoemd. Je verzorgt je zaadje goed en zorgt dat het optimaal kan groeien en bloeien in jouw vruchtbare schoot. In je baarmoeder ligt een diep weten, je onderbuik gevoel wijst je de weg.

Bloed je tijdens donkere maan, dan bloed je voor jezelf. Bloed je tijdens volle maan, dan bloed je voor iedereen.

Deze uitspraak duidt er op dat je tijdens donkere maan meer bezig bent met jezelf, naar binnen kijken, en letterlijk de schaduwkant bekijken. Tijdens volle maan ben je actiever, vrijer en meer zelfverzekerd. Je kunt er voor een ander zijn.

Maan

Er precies tussenin

Zit je er precies tussen in? Geen stress! Dan zit je waarschijnlijk even in transitie tussen de maanfasen in. En ook over bloeden tijdens wassende maan valt wat te zeggen. Ik zie daarin veel creatiekracht en bergen werk verzetten. Een goed begin ergens aan maken, of een energie die in perfecte balans is.

Onze cyclus ligt tussen de 21 en 36 dagen, de maan heeft er 29,5. Helaas kunnen invloeden van buitenaf, uitwerking hebben op onze cyclus. Maak je dus niet druk als je niet precies op donkere of volle maan bloedt. Voel vooral zelf aan, hoe je je voelt en wat je graag zou willen bereiken. Ook als dat simpelweg even niets is, dan is rust je doel.

Laat je alsjeblieft niet aanpraten in welk deel van de maancyclus je het best kunt bloeden of ovuleren. Elke cyclus zie ik als een persoonlijk proces. Het maakt niet uit tijdens welk deel van de maancyclus je bloedt, er zijn hoe dan ook lessen te leren voor jou. Klein of groot is van even groot belang.

Blijf trouw aan jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. Wees trots op je cyclus! Ook als je niet meer fysiek bloed of buiten de norm van een perfecte cyclus valt. Je cyclus leert je veel over je lichaam. Zeker als het je lukt om te luisteren naar je lijf tijdens je cyclus.

Wil je hulp bij jouw cyclus problemen? Lees dan hier het coaching aanbod. https://e-learning.lottevoskes.nl/aanbod-cyclus-coaching/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hoi 👋🏻 , kan ik je ergens mee helpen?